CDI Boulet de Canon 10
Intensiv rauchig, mit viel Speck und einem kräftigen Profil.
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Wie schmeckt dieser Rum?
Der Boulet de Canon 10, abgefüllt von Compagnie des Indes, bietet ein einzigartiges Geschmackserlebnis für Rum-Liebhaber. In mehreren Ländern destilliert und sechs Monate lang gereift, zeichnet er sich durch einen kräftigen Rauchgeschmack mit Noten von Speck und gebratenem Fleisch aus, der sowohl Rum- als auch Whiskey-Liebhaber anspricht. Während einige sein ausgeprägtes Raucharoma loben, das an BBQ und Islay Whiskys erinnert, finden andere seine Intensität überwältigend und weniger Rum-ähnlich. Insgesamt zeigt er mit 46% ABV ein polarisierendes Profil, das von Aromen von schwarzem Pfeffer und einem leicht fleischigen Charakter unterstrichen wird. Es ist ein Rum, der traditionelle Erwartungen herausfordert und eine gewagte und unvergessliche Geschmacksreise bietet.
Eckdaten des Rums
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Ui, too whiskey-heavy for me. Since the parallel tasted No. 11 tasted better to me. However, I like the late decreasing power of the finish better here at No. 10. But the nose reminds me of sour sweat after longer breathing. Unpleasant. Who jumps over this hurdle, however, will be rewarded with probably never before experienced taste perceptions. Have courage! Update 2023-05-16: Tasted this rum again to finally have the sample empty, and can say that my assessment has not changed from tasting it several months ago: This stuff is absolutely not my cup of tea, yet I respect it. I can add today a really interesting, very dominant olfactory note that I couldn't place before, namely that of those green incense cones - and unlit. 😳🤣
Wer auf flüssiges Lagerfeuer steht, der ist hier richtig aufgehoben. Mein Fall ist er leider nicht.
wow, I thought the bdc9 already sets the standard in terms of bacon flavor but this is again ne other house number. but no wonder with the combination of islay finish and barrel in the Jura sausage smokehouse😅🥓 where the #9 is still more reminiscent of omitted bbq fat are here rather smoked Black Forest ham, roasted hazelnuts and fresh herbs in the foreground. the islay whiskey finish is perceived here only in the background and brings herbal and medicinal notes, not too dominant and nicely balanced! Definitely a worthy anniversary rum for the Boulet series! very cool!💯🙏
Done on a zoom in 2020 Nosing Boot polish , acetone , oak , burnt wood Tasting The sticks of liquorice that were in the UK pharmacy , tobacco, burnt ash