Nobilis Enmore (Versailles) No. 1 MEC 1988
Lakritzreicher, trockener Enmore mit langer Würze
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Wie schmeckt dieser Rum?
RumX-Mitglieder lieben diesen 32-jährigen Enmore für sein klassisches, von Lakritz geprägtes Profil, das durch dunkle Kirsche und geröstete Eiche ausgeglichen wird. Erwarte Leder, Kakao und Kaffee am trockenen, holzigen Gaumen mit leichter Bitterkeit und einem langen, würzigen Nachgeschmack. Mit 49,1 % Fassstärke ist der Alkohol gut integriert, besonders nach einer kurzen Pause. Mit 43 Bewertungen und einem steigenden Ruf ist er ein besinnlicher Genuss, den viele Enthusiasten empfehlen.
Expertenbewertungen
- Tasting Bro's
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Eckdaten des Rums
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Über die Enmore (Versailles) Destillerie
Die Destillerie Enmore (Versailles) befindet sich in Guyana. Rums von Enmore (Versailles) wurden 465 mal mit einem Durchschnitt von 8.8/10 bewertet.
Zu Enmore (Versailles)Von Rum-Liebhabern, für Rum-Liebhaber
Ich bin Oliver – zusammen mit Jakob, Robert und Lukas haben wir RumX 2018 als kleines Leidenschaftsprojekt in Stuttgart gestartet, damals noch unter dem Namen Rum Tasting Notes.
Was mit einem digitalen Verkostungstagebuch begann, ist heute die weltweit umfassendste Plattform für Rum-Fans: über 24.000 Abfüllungen, 250.000+ unabhängige Reviews und eine aktive Community mit 47.000 Mitgliedern. Wir verbinden die Schwarmintelligenz unserer Community mit einem integrierten Marktplatz – so kannst du direkt aus der App sicher einkaufen und deine Sammlung verwalten.
Das Ziel? Dir als Rum-Connaisseur einen Ort zu bieten, an dem du mit Vertrauen auswählen kannst – ganz ohne Zettelwirtschaft, Umwege oder Experten-Vokabular.
Clearly more intense than other releases from the 88 Enmore batch. Aromatically fully present with both the dark notes of old Demeraras full of dried fruit, leather, licorice and old wood, plus present spicy notes and some roasted aromas - all in great balance. Very good, one of the top representatives of the vintage.
Lots of licorice, dark roasted aromas and some cherry on the nose. Pleasant bitter tones, leather and an intense wood influence on the palate. A great 1988 Enmore! I'm missing a creamier mouthfeel for a 9+ rating. Those who like licorice will get their money's worth here.
An Enmore whose age has brought all its benefits. It has a very elegant, dark nose of leather and roasted oak, with pronounced spices of licorice, aniseed and vanilla. Dark chocolate (or cocoa) and coffee give a slightly bitter aftertaste, amplified by black tea, tobacco and aromatic herbs. The fruitiness, quite heavy on prune, red fruit (cherry) and grape, goes hand in hand with that deep, subtle profile found in old Enmore. A true olfactory delight. The attack on the palate is just as refined as the nose suggests. Oak mingles with spices (licorice, aniseed, winter spices, vanilla, chili, pepper and cinnamon) for an opulent, gourmand spectacle that opens with coffee, dark chocolate and nuts. The herbaceous, bitter and smoky side doesn't take over, as dried fruit and black tea give the flavors an almost sweet edge. The alcohol is very well integrated. The finish is long, warm and greedy. The dark oak, with its typical house spices, transposes perfectly with baked caramel, molasses, tobacco, dried fruit and earthy, herbaceous notes. Dark chocolate and coffee add opulence. A very pleasant, sensual and profound Enmore, which has begun one of the finest epics of the independent bottlers.
Seems watered down and too old. Unfortunately, the barrel seems to me overlaid. So only difficult to assess how the initial product was once. The 88 Isla del Ron bottled in 2012 shows how it could have been a few years ago.pity