Whisky & Rhum Clarendon L‘Esprit 2007
The "L‘Esprit" was produced in Jamaica at the Clarendon distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Whisky & Rhum. It was distilled in 2007 from Molasses and then aged for 9 years. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 67%. 15 community members rated this rum with an average of 8.1/10. The rum smells like Ester, Buttery and Pastries, and on the palate there is Strong, Dried fruit and Woody.
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Über die Clarendon Destillerie
Die Destillerie Clarendon befindet sich in Jamaica. Rums von Clarendon wurden 4.950 mal mit einem Durchschnitt von 8.2/10 bewertet.
Zu ClarendonVon Rum-Liebhabern, für Rum-Liebhaber
Ich bin Oliver – zusammen mit Jakob, Robert und Lukas haben wir RumX 2018 als kleines Leidenschaftsprojekt in Stuttgart gestartet, damals noch unter dem Namen Rum Tasting Notes.
Was mit einem digitalen Verkostungstagebuch begann, ist heute die weltweit umfassendste Plattform für Rum-Fans: über 24.000 Abfüllungen, 250.000+ unabhängige Reviews und eine aktive Community mit 47.000 Mitgliedern. Wir verbinden die Schwarmintelligenz unserer Community mit einem integrierten Marktplatz – so kannst du direkt aus der App sicher einkaufen und deine Sammlung verwalten.
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Sehr ähnlich zu dem Rum Shark 2007, der angeblich von Appleton ist. Auch hier Lack, Möbelpolitur, Holz. Richtig intensiv.
The skittle has been open for a while, but this is a very fine selection. Nice length with ripe fruit and well-integrated alcohol. I'm at TDL, so the bottle is old, but it's worth buying.
The rum is pale gold in color, due to its young age (9 years). On the nose, everything is perfectly blended, making it rather difficult to describe. But it's mainly buttery, with vegetal-floral-herbaceous notes and a few traces of vanilla in the background. On the palate, the alcohol is warm and omnipresent. A second swig is needed to tame the beast. It's a far cry from Jamaican standards, with a Port-Mourant-like wet woodiness, a sour mouthfeel and a minerality. This is clearly not a rum for pleasure. It's a pure, hard-drinking rum.
It's less exuberant than other clarendons I've tasted, but also more complex. The taste evolves for a while, with notes of fruit, leather, nuts and a very pleasant vegetal side. Very well-integrated alcohol at 67%.