Dugas T.D.L La Maison du Rhum #3 2008
The "La Maison du Rhum #3" was produced in Trinidad at the T.D.L distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Dugas. It was distilled in 2008 from Molasses with a Column Still and then aged for 12 years. The rum has an ABV of 50%. 10 community members rated this rum with an average of 7.0/10. The rum smells like Caramel, Woody and Spicy, and on the palate there is Alcoholic, Fruity and Citrus.
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Über die T.D.L Destillerie
Die Destillerie T.D.L befindet sich in Trinidad. Rums von T.D.L wurden 6.528 mal mit einem Durchschnitt von 8.3/10 bewertet.
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Von Rum-Liebhabern, für Rum-Liebhaber
Ich bin Oliver – zusammen mit Jakob, Robert und Lukas haben wir RumX 2018 als kleines Leidenschaftsprojekt in Stuttgart gestartet, damals noch unter dem Namen Rum Tasting Notes.
Was mit einem digitalen Verkostungstagebuch begann, ist heute die weltweit umfassendste Plattform für Rum-Fans: über 24.000 Abfüllungen, 250.000+ unabhängige Reviews und eine aktive Community mit 47.000 Mitgliedern. Wir verbinden die Schwarmintelligenz unserer Community mit einem integrierten Marktplatz – so kannst du direkt aus der App sicher einkaufen und deine Sammlung verwalten.
Das Ziel? Dir als Rum-Connaisseur einen Ort zu bieten, an dem du mit Vertrauen auswählen kannst – ganz ohne Zettelwirtschaft, Umwege oder Experten-Vokabular.
Der Rum zeigt in der Nase Karamell, Holzpolitur und Trockenfrüchte. Am Gaumen würzig, leicht sprittig mit Noten von Eiche und Pfeffer. Der Abgang ist trocken, kurz, mit herber Bitterkeit und Würze.
Compared to Batch #5, this one feels a bit more muted in terms of flavor. Could be the lower ABV, the year less in aging, or just that it's a different vintage altogether – who knows, maybe a mix of all that. That said, I'm a bit surprised by the lower ratings, because honestly, it’s not bad at all. Actually, it's pretty solid. Sure, it doesn’t hit the same heights as Batch #5, but for me, it’s still easily over 8.0 points.
Well this was a journey!! On the nose - a delicate waft of peated Sherry whisky without the maltiness! Quickly moving over to reveal oak, some nutty and chocolate notes reminiscent of a Sherry cask whisky. Finally it reminds me of a Campbeltown Whisky in that it has this dirty feel to it - oily rags, industrial machinery, some boiler room mustiness. VERY impressed with the nose so far!! On the palate, there’s a big whack of freshly cracked black pepper, oak spice which is then kept in check with that dried fruits, (almost sweet) tobacco notes and surprising orange note - if I had to simplify this in one term? Bitter-sweet - literally a combo of bitter and sweet and honestly? Leaves me wanting more to be honest! Especially it doesn’t dry out my mouth excessively - namely due to the ABV than it being a dry rum! Banger - hope I can get this bottle somewhere!