The Wild Parrot Hampden HLCF
The "HLCF" was produced in Jamaica at the Hampden distillery. It was selected and bottled by the independent bottler The Wild Parrot. It was distilled in 1998 from Molasses with a Pot Still and then aged for 19 years. The rum has an ABV of 62% and the mark is HLCF. This is a limited release and there are only 230 bottles. 6 community members rated this rum with an average of 8.4/10. The rum smells like Solvents, Pineapple and Banana, and on the palate there is Pineapple, Mango and Caramel.
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Über die Hampden Destillerie
Die Destillerie Hampden befindet sich in Jamaica. Rums von Hampden wurden 15.693 mal mit einem Durchschnitt von 8.4/10 bewertet.
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06.04.2019 Nice relaxing day at home with nice samples. Notes Light in colour. Nose: fresh, fruity, light wood, citrus, caramel, light smoke. Palate: oily, wood, smoke, pineapple, fruity, caramel, ester. Finish: long and warm, wood, citrus, light caramel. Extra note: slightly different/lighter from the previous one.
Classic Hampden profile with elegant, oily heaviness in the mouth. I like it very much, even if the fruit lacks a little assertiveness for my taste. Apart from that, however, an absolutely convincing bottling.
In der Nase sind natürlich reife tropische Früchte zu finden. Es finden sich minzige Frische und Noten von Konfektschachteln. Außerdem Oliven, Klebstoff und Leder. Die Nase ist sehr anziehend. Im Mund verschwindet die funky Seite ziemlich schnell und macht Platz für reife exotische Früchte. 19 Jahre Reifung haben ihm eine angenehme Fülle verliehen. Das ist verdammt gut eingebunden und süffig! Und sehr komplex mit subtileren Noten von Vanille und Kaffee. Der Abgang ist schön und ziemlich lang mit braunem Zucker, Pistazie, Bitterschokolade und einigen blumigen Noten.