Captain Morgan Dark Rum 40%
Kräftig, holzig mit starkem alkoholischem Brand.
Captain Morgan Dark Rum verbindet reiche holzige, würzige Aromen mit einer bemerkenswerten Schärfe und einem karamelligen Nachgeschmack. Nutzer betonen seine starke alkoholische Präsenz und seine Eignung für Mixgetränke.
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Wie schmeckt dieser Rum?
- Reichhaltige holzige Aromen
- Anpassungsfähig in Cocktails
- Komplexe Gewürznoten
Captain Morgan Dark Rum bietet mit seinen 40% ABV ein komplexes und dennoch zugängliches Profil. Die Konsumenten schätzen seine Mischung aus holzigen, würzigen und Mokka-Aromen mit Vanilleuntertönen. Sein Geschmack ist geprägt von einer spürbaren alkoholischen Präsenz, einer holzigen Schärfe und einem Hauch von Karamell. Während einige die Schärfe und den Alkoholgehalt der Spirituose als überwältigend empfinden, genießen andere seine reichhaltige und vielseitige Natur und bemerken, dass er in Cocktails oder Mixgetränken besser funktioniert. Dieser Rum wird oft mit den raffinierteren jamaikanischen Varianten verglichen, bleibt aber ein Grundnahrungsmittel für alle, die eine kühne, dunkle Variante suchen. Er ist ideal für Verbraucher, die bei ihrer Rum-Auswahl auf Tiefe Wert legen, ohne dabei auf Premium-Raffinesse zu verzichten.
Meist genannte Geschmacksrichtungen
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Eckdaten des Rums
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Die Identifizierung ähnlicher Rums basiert auf den Verkostungsnotizen der Community und den Eckdaten des Rums.
BjörnNi 🥃
25.02.2023
"Mit Coke oder in Cocktails okay"
zabo
20.01.2024
"This rum has nothing to do with the Captain Morgan that I got as a sample from TheDunderhut. I also got another bottle of the Captain, when it was still distilled in Jamaica, here in the forum for a split. The taste is worlds apart, although the original bottling is unfortunately not a unicorn either."
Timo Groeger
01.03.2024
"Surprisingly good in my opinion. Must rate it better than the rest of the community. Tastes very spicy and slightly woody, but it goes down my throat well. Can also be drunk neat and not just with cola ;-)"
LukaŽiga
22.07.2024
"6:The nose opens with the rather sweet, gourmand side of a Jamaican rum, made of banana and a drop of resin.Then we get pepper, coconut and orange seem to lead us towards Barbados, while mingled wood and walnuts would guide us more towards Guyana. Plum and other black fruit tannins spice things up a bit, as does the slightly dreadnought, metallic leaning that follows. The profile is rich but rather rough, like a typical navy rum.Aeration rounds out the edges, while caramel, molasses and licorice round out the woodiness. A surprising touch of cane juice or honey enriches the nose considerably. It continues to become more complex, with spices, vegetal notes and walnuts that give it a slightly oxidized aperitif wine feel. The rum becomes softer, less rough. The oak is more mellow, spreading out into nuts and cocoa. 5,5:The palate is soft on entry, revealing a sweet, juicy fruitiness that had been on the back burner until now. Molasses and wood then mingle in a smoother ambience, leading on to coffee and toasted nuts. All these notes remain light and well-balanced, until the toastiness takes over and swarms the taste buds. 5:On the finish, the same dark, roasted notes persist, with black coffee and roasted nuts..."