Milano Rum Festival & Barmetro Diamond (Versailles) 2004
The "2004" was produced in Guyana at the Diamond (Versailles) distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Milano Rum Festival & Barmetro. It was distilled in 2004 from Molasses with a Single Wooden Pot Still and then aged for 14 years. The rum has an ABV of 57%. This is a limited release and there are only 272 bottles. 15 community members rated this rum with an average of 8.0/10. The rum smells like Woody, Vanilla and Prunes, and on the palate there is Woody, Nutty and Brown sugar.
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Über die Diamond (Versailles) Destillerie
Die Destillerie Diamond (Versailles) befindet sich in Guyana. Rums von Diamond (Versailles) wurden 115 mal mit einem Durchschnitt von 8.0/10 bewertet.
Zu Diamond (Versailles)
11.01.2020 - 12.01.2020 Splitting some samples over two days. Notes. Dark in colour. Nose: Round, wood, cherry, plum, light roasted, caramel. Palate: Oily, wood, roasted, plum, earthy, herbs, caramel, light licorice. Finish: Medium long, wood, roasted, dried fruit, licorice, earthy. Sample was from a bottle my company received as a present from an Italian supplier.
I don't understand the low rating on this one. I quite enjoyed it.
Wie der Name schon sagt, handelt es sich um einen Rum aus Guyana, der 2004 in der historischen Holzbrennblase Versailles von Diamond Distillery destilliert wurde und speziell für das Milano Rum Festival 2018 in 272 Flaschen abgefüllt wurde, also ein 57%iger Single Cask mit 14 Jahren Alter. Es ist ein körperreicher Rum ... sehr kräftig, für meinen Geschmack sogar ein wenig zu alkoholisch. Er ist lang im Mund mit Noten von bitteren Zitrusfrüchten, Gewürzen (Pfeffer-Anis) und rauchig-holzigen Noten. Ich persönlich war nicht überwältigt, aber es ist sehr schwer, nach dem kurz zuvor verkosteten Explosive Hampden H mitzuhalten!