El Ron del Artesano Panama Rum - Brunello Cask Finish
The "Panama Rum - Brunello Cask Finish" was produced in Panama. It was selected and bottled by the independent bottler El Ron del Artesano. It was distilled in 2010 from Molasses with a Column Still and then aged for 14 years. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 57,9%. This is a limited release and there are only 180 bottles. 7 community members rated this rum with an average of 7.5/10. The rum smells like Cherry, Sweet and Vanilla, and on the palate there is Vanilla, Sweet and Cream Toffee.
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Eckdaten des Rums
Land
Abfüller
RumX ID
RX23503
ABV
57,9%
Kategorie
Column Still Rum
Jahrgang
2010
Abgefüllt
2024
Hergestellt aus
Molasses
Destillation
Column Still
Alter
14 Jahre
Anzahl der Flaschen
180
Flaschengröße
70cl
Preisspanne
<100€
Art der Spirituose
Rum
Community-Käufe
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3
geöffnet
1
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25%
Ø Marktwert
79€
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Erst einmal ein Dankeschön an @chris2302 für diese Spende. Bei diesem Artesano ist das Weinfassfinish deutlich an der Nase wahrnehmbar, aber auf angenehme Weise. Der Gaumen ist anfangs relativ süßlich und wechselt dann ins cremige kaffeelastige Aroma. Etwas Würze gesellt sich auch dazu. Der Abgang ist relativ kurz. Man kann diesen Rum als sehr süffig bezeichnen
#5250 16.04.2025 Verkostung mit Fabian in Blåvand. Geruch Süß, blumig, leichtes Holz, Kirsche, schwache Lakritze. Gaumen Süß, blumig, Beeren, leichter Kaffee, leichter Anis, leicht erdig, leichte Tannine, leichtes Holz. Abgang Kurz, süß, leicht blumig, leichtes Holz, leichter Kaffee, leichte Beeren, leichter Anis. Viel zu süß und definitiv die Noten des Brunello durchgängig. Genossen am Strand unter einem bewölkten Himmel nach der Jagd nach Bernstein.
Man wartet so ein bisschen, dass es los geht bei diesem Kameraden: Eine schlne Nase mit Schoko, Röstaromen und ein bisschen Kirsche. Am Gaumen dann zunächst auch dieser Eindruck aber dann kommt nix mehr. Wenig komplex, nur eingeschränkter Spassfaktor
8,1:On the nose, the first impression we get is a sweet molasses rum of a roasted wood notes like burnt sugar, nuts, chocolate, caramel, toffee, leather, spicy with baking spices and a bit fruity with an orange peel, raisins. On aeration, red wine finish is mark is even stronger, with cherry, grapes, lemon peel, we have tempting pastry, gingerbread, some licorice, vanilla and earthy, flowery touch. 7,7:On the palate, the attack is sweet, syrupy with red wine finish notes like cherry, raisins, dried dates, roasted wood with burnt sugar, cream toffee, chocolate, burnt sugar, leather and confectionery, spicy with vanilla, baking spices, anise, when well rested, molasses is dark with very roasted wood notes like coffee, fudge, nuts, smoky, fruity with berries, dried apricots, figs in companionship with a pastry.Some floral, menthol hints might be possible. 7,6:The finish is medium long, still sweet, caramelized, dry and tannic, the fruits tend to move towards candid ones, red wine mark still powerful...