Poisson Père Labat Clos Parcellaire La Salabotte
The "Père Labat Clos Parcellaire La Salabotte" was produced in Guadeloupe at the Poisson distillery. It was distilled in 2024 from Sugar cane juice and then aged for Unaged. The rum has an ABV of 52,5%. This is a limited release and there are only 3500 bottles. 2 community members rated this rum with an average of 8.2/10. The rum smells like Sugarcane, Sweet and Caramel, and on the palate there is Herbal, Mineral and Black pepper.
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Über die Poisson Destillerie
Die Destillerie Poisson befindet sich in Marie Galante. Rums von Poisson wurden 782 mal mit einem Durchschnitt von 8.1/10 bewertet.
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In einem Line Up nach zwei anderen Weißen verkostet. Die Nase hat mich mit einem Geruch von süßem Karamell und frischer Haselnuss überrascht, der für einen weißen Rhum Agricole eher untypisch ist. Im Mund verliere ich diese Rundheit für etwas grasiges, schwarzes Pfeffer, Lakritze mit einer mineralischen Note. Der Abgang ist etwas bitter, mit Orangenschale und Pfeffer.
One of the white rums that impressed me at the Rum Fest in Paris. Clearly an agricole, with the winning triptych of sugarcane, herbs and citrus. An impression of fruit brandy (plum, pear). An earthiness and spiciness (ginger?) complete the picture. The nose is more charming than the palate. All in all, I appreciate the balance and elegance of this white rum.