Manabi Flensburg Rum Company Sea Shepherd (Beluga) 2015
Einzigartig fruchtig mit feinen, würzigen Noten.
Bereits 5 mal gekauft
Eckdaten des Rums
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Wie schmeckt dieser Rum?
Die Flensburg Rum Company Sea Shepherd (Beluga) ist eine limitierte Abfüllung der ecuadorianischen Manabi Destillerie, die von der Oldman Spirits GmbH abgefüllt wird. Er wurde 2015 aus Zuckerrohrsaft in einer Pot-Still-Brennerei destilliert und 8 Jahre lang gereift und hat einen Alkoholgehalt von 47,2 %. In der Nase ist er fruchtig mit Karamell, grünem Apfel und Banane, im Mund ist er dünnflüssiger mit würzigen und holzigen Untertönen. Obwohl manche den Rum als dünn und etwas herb am Gaumen empfinden, unterstreicht das einzigartige Geschmacksprofil seine fruchtige und würzige Fülle und macht ihn zu einem unverwechselbaren Rum.
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Die Identifizierung ähnlicher Rums basiert auf den Verkostungsnotizen der Community und den Eckdaten des Rums.
Über die Manabi Destillerie
Die Destillerie Manabi befindet sich in Ecuador. Rums von Manabi wurden 52 mal mit einem Durchschnitt von 7.5/10 bewertet.
Von Rum-Liebhabern, für Rum-Liebhaber
Ich bin Oliver – zusammen mit Jakob, Robert und Lukas haben wir RumX 2018 als kleines Leidenschaftsprojekt in Stuttgart gestartet, damals noch unter dem Namen Rum Tasting Notes.
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8,1:On the nose, we find an estery rum, pleasantly fruity with an unripe banana, green apple, spicy with red pepper, vanilla and roasted wood with caramel, minty cane. On aeration, a rubber is our companion, herbaceous notes, from fruits apricots, lime peel, sour cherry, as bit astringent. 8:On the palate, the attack is bourbony with yellow fruits, green apple, roasted wood with burnt sugar, spicy vanilla, salty and peppery. The cane brings honey and diverse vegetal notes like mint, grass, chamomile, thyme and herbaceous, floral notes.There is a pleasant, unripe banana, later some lime peel, underneath some rubber still follows us. 8,2:The finish is long, tasty, dry with spicy, roasted wood notes like vanilla, pastry, coffee, fruits like banana, green apple, kumquat and yellow fruits, herbaceous and floral, grassy notes...
For tasting as a sample directly from Kirsch. A rum made from sugar cane juice from Ecuador. I'm not so familiar with the distillation traditions, but in terms of taste I would say it was previously made from molasses. So something new again, very nice! Exciting nose, quite herbal, almost reminds me of younger PMs. Unfortunately very thin on the palate, some potential is lost here. Otherwise a little sweet, reminiscent of honey, which again I find somewhat exciting. Overall an exciting new bottling, but nothing that I personally need.
Won a sample set of the 4 new Sea Shepherd from Kirsch. THANK YOU 🙏. Here is the tropically matured sugar cane juice rum from Ecuador... Nose: despite only 47%, quite intense and even a little cutting at the beginning. Fruity, spicy and woody. Sweet, mealy banana with sour-sweet passion fruit and gooseberry with redcurrant. There is also sour cherry and green apple. Behind this, it is herbaceous and spicy with a little red pepper, vanilla and a hint of mint. Surprisingly beautiful and interesting nose. 8.0 Palate: dry, somewhat thin and quite spicy-woody-tart. Initially salty with lime zest and some caraway, slightly bitter. This is followed by subtle, slightly sweet fruit, perhaps green apple. Becomes grassy at the back with herbs and citrusy notes of kumquat. Weaker and more brittle than the nose, appears alcoholic at first despite the low %. 7,6 Quite unusual for Ecuador and therefore interesting.
Some really nice rubber notes with some green apple and Spanish sweetness. Some banana esters and sub par alcohol integration. I can see me drinking this but am happy I onlY bought a sample. Worth a try though