Karukera Millésime
The "Millésime" was produced in Guadeloupe at the Karukera distillery. It was distilled in 1999 from Sugar cane juice with a Column Still. The rum has an ABV of 45%. 12 community members rated this rum with an average of 8.2/10. The rum smells like Alcoholic, Chocolate and Roasted.
Live-Auktionen
Expertenbewertungen
- Single Cask Rum
singlecaskrum.com - Barrel Aged Thoughts
barrel-aged-thoughts.blogspot.com Du bist ein Blogger und möchtest deine Artikel kostenlos auf RumX veröffentlichen, um deine Reichweite zu erhöhen? Kontaktiere uns!
Eckdaten des Rums
Land
Destillerie
RumX ID
RX1961
ABV
45%
Kategorie
Column Still Rum
Jahrgang
1999
Hergestellt aus
Sugar cane juice
Destillation
Column Still
Preisspanne
<100€
Art der Spirituose
Rum
Community-Käufe
Die RumX-Community hat bereits 8 Flaschen zu ihren Sammlungen hinzugefügt:
geschlossen
6
geöffnet
2
geleert
0
Öffnungsrate
25%
Ø Marktwert
58€
Digitalisiere deine Rumsammlung und erhalte spannende Einblicke in den Marktwert deiner Sammlung oder einzelner Flaschen:
Über die Karukera Destillerie
Die Destillerie Karukera befindet sich in Guadeloupe. Rums von Karukera wurden 892 mal mit einem Durchschnitt von 8.0/10 bewertet.
Zu Karukera
Quite astringently alcoholic nose, mixed with some white chocolate. Not inviting but not unpleasant either. On the palate a completely different world opens up. Delicious exotic spices, slight caramel, tropical fruits (papaya in particular) all tantalizingly offset by the best expression so far of the signature Karukera dry bitter note. It's really good and makes you eager for the next sip. Excellent depth, medium to perhaps long finish. Probably could have supported even more ABV to punch the complexity outward even more, because there is a lot here. Easily the best Karukera I've tried so far. After my 3cl sample ran out I immediately wished I had more which is the sign of a really good one.
👃Das ist funky, blumige Frische, Kakao, leichter Alkohol👃2 : Gewürze tauchen auf, sind aber schwer zu identifizieren👄 : Das ist super gut, komplex, exotische Aromen, gerösteter Kakao.⏳ : Bitterkeit des Kakaos, aber nicht unangenehm. Warm, Gewürze und Früchte
Très complexe, beaucoup de chose. Au premier abord, le nez est alcoolique mais ça n’agresse pas. On a un côté fruité et floral (ce dernier prédomine) ainsi qu’un côté torréfié de cacao/chocolat. Au plus il s’ouvre au plus j’ai des épices qui prennent le dessus sur le floral. En bouche, après aération j’ai un gros côté épicé (poivre / muscade) qui pique sur le fond de langue, un côté boisé qui est là mais ne prend pas du tout le dessus. La finale est légèrement amer et boisée, elle n’est pas trop forte mais persiste dans le temps.