Trois Frères Distillery Takamaka Overproof Rum
The "Takamaka Overproof Rum" was produced in Seychelles at the Trois Frères Distillery distillery. It was distilled in 2023 from Molasses with a Column Still and then aged for Unaged. The rum has an ABV of 69%. 5 community members rated this rum with an average of 7.2/10. The rum smells like Chocolate, Molasses and Tropical fruit, and on the palate there is Molasses, Tropical fruit and Licorice.
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Eckdaten des Rums
Land
Destillerie
RumX ID
RX18308
ABV
69%
Kategorie
White Rum
Jahrgang
2023
Hergestellt aus
Molasses
Destillation
Column Still
Alter
Unaged
Flaschengröße
70cl
Art der Spirituose
Rum
Über die Trois Frères Distillery Destillerie
Die Destillerie Trois Frères Distillery befindet sich in Seychelles. Rums von Trois Frères Distillery wurden 533 mal mit einem Durchschnitt von 7.0/10 bewertet.
Zu Trois Frères Distillery
8,4:On the nose the first impression is spicy and estery with fermented fruit notes and white chocolate, almonds, soy milk, tropical fruits are overripe as papaya, banana, litchi and pear. A bit later grass and lemon peel joins, is a bit smoky.It feels like a normal proof rum, not 69%!?Well, nice alcohol integration. 8,1:On the palate, the attack is quite delicate, yet spicy, alcohol is nicely integrated, there are vanilla, cream, pears, litchi, fermented tropical fruits with some lemon peel. After some molasses with licorice might join, is salty, dry, yet balanced... 8:The finish is quite long, dry, fruity with pears, mangoes, grapes, molasses are a bit mineral. The review was made on 2024 Overproof, 98% column still, 2%pot still..
Ein Besuch der Takamaka-Destillerie lohnt sich! Während der Pandemie hat sich die Destillerie neben ihrer qualitativ hochwertigerem Pot-Still aus frischem Zuckerrohrsaft von den Seychellen in sehr kleinen Mengen ein zweites Standbein durch eine dreifach Column-Still aufgebaut, die mit Molasse aus dem Ausland (Mauritius) arbeitet. Damit kann kontinuierlich in großen Mengen produziert werden, wobei hiermit das Cocktail- and Anfängersegment bedient wird. Durch die dreifache Destillation entsteht ein sehr neutraler Rum, der im Nachgang mit Aromen (z.B Fruchtessenzen, Zimt, Vanille, manchmal auch mit Farbstoff und Zucker) versetzt wird. So auch bei diesem Rum, der nach der Destillation mit Aromen wieder erweitert wird, sodass ein Rum entsteht, der sehr an Dom. Rep. erinnert. Verstehen kann ich das Vorgehen nicht ganz. Das neue Segment hilft der Destillerie finanziell, aber ein Qualitätsrum entsteht dabei nicht.
Very nice and smooth. Some sweetness and Charakter - should be very for drinks and daiquiris particularly.