Trois Frères Distillery Takamaka Overproof Rum 2023
The "Takamaka Overproof Rum" was produced in Seychelles at the Trois Frères Distillery distillery. It was distilled in 2023 from Molasses with a Column Still and then aged for Unaged. The rum has an ABV of 69%. 6 community members rated this rum with an average of 7.2/10. The rum smells like Citrus, Vanilla and Chocolate, and on the palate there is Sweet, Molasses and Tropical fruit.
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Eckdaten des Rums
Über die Trois Frères Distillery Destillerie
Die Destillerie Trois Frères Distillery befindet sich in Seychelles. Rums von Trois Frères Distillery wurden 543 mal mit einem Durchschnitt von 7.0/10 bewertet.
Zu Trois Frères DistilleryVon Rum-Liebhabern, für Rum-Liebhaber
Ich bin Oliver – zusammen mit Jakob, Robert und Lukas haben wir RumX 2018 als kleines Leidenschaftsprojekt in Stuttgart gestartet, damals noch unter dem Namen Rum Tasting Notes.
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8,4:On the nose the first impression is spicy and estery with fermented fruit notes and white chocolate, almonds, soy milk, tropical fruits are overripe as papaya, banana, litchi and pear. A bit later grass and lemon peel joins, is a bit smoky.It feels like a normal proof rum, not 69%!?Well, nice alcohol integration. 8,1:On the palate, the attack is quite delicate, yet spicy, alcohol is nicely integrated, there are vanilla, cream, pears, litchi, fermented tropical fruits with some lemon peel. After some molasses with licorice might join, is salty, dry, yet balanced... 8:The finish is quite long, dry, fruity with pears, mangoes, grapes, molasses are a bit mineral. The review was made on 2024 Overproof, 98% column still, 2%pot still..
Ein Besuch der Takamaka-Destillerie lohnt sich! Während der Pandemie hat sich die Destillerie neben ihrer qualitativ hochwertigerem Pot-Still aus frischem Zuckerrohrsaft von den Seychellen in sehr kleinen Mengen ein zweites Standbein durch eine dreifach Column-Still aufgebaut, die mit Molasse aus dem Ausland (Mauritius) arbeitet. Damit kann kontinuierlich in großen Mengen produziert werden, wobei hiermit das Cocktail- and Anfängersegment bedient wird. Durch die dreifache Destillation entsteht ein sehr neutraler Rum, der im Nachgang mit Aromen (z.B Fruchtessenzen, Zimt, Vanille, manchmal auch mit Farbstoff und Zucker) versetzt wird. So auch bei diesem Rum, der nach der Destillation mit Aromen wieder erweitert wird, sodass ein Rum entsteht, der sehr an Dom. Rep. erinnert. Verstehen kann ich das Vorgehen nicht ganz. Das neue Segment hilft der Destillerie finanziell, aber ein Qualitätsrum entsteht dabei nicht.
Very nice and smooth. Some sweetness and Charakter - should be very for drinks and daiquiris particularly.