Nobilis Diamond No. 34 (TAST'TOE) REV
Komplex, dunkel, holzig, mit schokoladiger Süße.
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Wie schmeckt dieser Rum?
Der No. 34 (TAST'TOE) REV Rum der Diamond Distillery in Guyana ist eine 16 Jahre alte Abfüllung in Fassstärke, die von Nobilis Rum abgefüllt wird. Er wurde 2006 in einer Pot-Still-Brennerei destilliert und reifte in Eichenholz. Er hat ein robustes Profil mit intensiven Aromen von Anis, braunem Zucker und Pralinen sowie dunkler Schokolade und holzigen Noten. Diese limitierte Auflage besteht aus nur 228 Flaschen und hat einen gut integrierten Alkoholgehalt von 57,4% ABV. Rum-Liebhaber schätzen seine komplexe Mischung aus Schokolade, Röstaromen und süßen Aromen mit einem mittleren bis langen Nachgeschmack. Er ist eine hochgelobte Wahl, die für ihren dunklen Charakter, ihre ausgleichende Süße und die nuancierten Schichten von Lakritz, Kaffee und Trockenfrüchten bekannt ist.
Eckdaten des Rums
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Über die Diamond Destillerie
Die Destillerie Diamond befindet sich in Guyana. Rums von Diamond wurden 4.286 mal mit einem Durchschnitt von 8.3/10 bewertet.
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#4772 10.07.2024 Sampling a bit at home. Nose Wood, light roasted, dried fruit, plum, light anise, light glue, spice, light caramel. Palate Balanced, wood, raisin, anise, light floral, light caramel, light medicinal, plum. Finish Medium to long, wood, raisin, prunes, light caramel, faint glue. The empty glass has some herbs and chocolate to it.
Again a very good 2006 REV. It needs time in the glass and then develops its potential . He is more on the spicy and strong side . In the background are easily perceptible fruit and sweet notes. After the 1994 REV's my favorite vintage of this Marks.
Nicely balanced REV from 2006. The vintage has real potential, but could use a bit more aging time.
An excellent modern-day Demerara rum. The nose is full-bodied, intense and rich in dark aromas of all kinds: from smoky wood to roasted notes (mocha, dark chocolate), from warm spices (licorice, anise, cinnamon) to roasted and malty notes, as well as burnt sugar, molasses and cola. The fruitiness is heavy on prune, accompanied by floral notes on a very fragrant black tea. It's a class act that envies nothing of last century's Enmore. The attack on the palate is exquisite, sticking to the palate with its fruity and floral flavors (aromatic herbs, dried fruit). The aromas are highly concentrated. The sweet, caramelized notes soften the palate against Demerara's darker notes (mocha, dark chocolate, wood, roasted notes and warm spices). The alcohol is very well integrated. The finish is long and warm, round but rather heavy and slightly tannic. A profile reminiscent of caramel and cola candy emerges, in contrast to the coffee, leather, spices, wood and roasted notes. A superb bottling from Nobilis that allows you to enjoy a lovely nectar on a rough winter's evening while staying warm.