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Wie schmeckt dieser Rum?
Der S.B.S Réunion Grand Arôme ist ein unverwechselbarer Rum in Fassstärke mit einem hohen ABV von 59,1%, der auf La Réunion von der Savanna-Brennerei hergestellt wird. Diese limitierte Abfüllung wurde von 1423 World Class Spirits in Eigenregie abgefüllt und umfasst nur 201 Flaschen. Die Benutzer bemerkten ein einzigartiges Aroma von überreifen Früchten und muffigen Estern sowie komplexe Geschmacksnoten, die von fermentierten Noten, Gummi und leimartigen Nuancen dominiert werden. Während einige das kühne, funky Profil als faszinierend einschätzen, finden andere die ungewöhnliche Kombination aus funky und chemischen Eindrücken abschreckend. Dieser Rum stellt Vorurteile in Frage und begeistert Liebhaber mit seiner extremen und polarisierenden Art.
Expertenbewertungen
- L'amateur éclairé
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Eckdaten des Rums
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Die Identifizierung ähnlicher Rums basiert auf den Verkostungsnotizen der Community und den Eckdaten des Rums.
Über die Savanna Destillerie
Die Destillerie Savanna befindet sich in Reunion. Rums von Savanna wurden 5.931 mal mit einem Durchschnitt von 8.3/10 bewertet.
Zu SavannaInteraktive Karte
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This rum is really interesting, but I'm not sure how to rate it yet, never had such a flavor in the glass. It is a mixture of initially pure nail polish remover (ester galore), but without a fruity component, and then later wet wood, the Virgin Oak has done a great job. A crass stuff, it seems somehow "sick" to me, in the sense of absolutely wacky, extreme. Anyone who blindly tastes a Savanna out here can only be congratulated. Let's see what the others say, who get these days samples from me. 😉 Update 2023-08-04: At the 2nd tasting, unfortunately, completely failed. The co-tasting whisky drinker (advanced) just said "manure!" - and I have to agree with him now, unfortunately. 😳 Too bad, with this experimental rum I could not pull him from the whisky to the rum side. But I'm still waiting for the reviews of those who got a sample (at a fortunately bearable price) of this (failed?) experiment. I'm curious!
For me, a mixture of Grand Arome and Herr. Lots of gummy bears, esters, strawberry, a little wood, perhaps a little snappy, a little plastic.
I can't do anything with it. I have a taste on the palate as if they had added a few dead animals during fermentation . . In addition to rotten and musty, somehow something carrion-like! At the very end, a little strawberry wine gum comes through, but that can't really save the rum.
Very interesting profile, a bit meaty on the nose behind the fruit, glue and everything else. I understand why the rum is so controversial, but I would take a bottle of it.