Le Gus‘t Engenhos do Norte Madeira Rum
The "Madeira Rum" was produced in Portugal at the Engenhos do Norte distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Le Gus‘t. It was distilled in 2010 from Sugar cane juice and then aged for 11 years 6mo. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 53,3%. This is a limited release and there are only 255 bottles. 8 community members rated this rum with an average of 8.1/10. The rum smells like Sweet, Grapes and Port, and on the palate there is Woody, Spicy and Grass.
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Über die Engenhos do Norte Destillerie
Die Destillerie Engenhos do Norte befindet sich in Madeira. Rums von Engenhos do Norte wurden 634 mal mit einem Durchschnitt von 7.9/10 bewertet.
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Ein Rum, der im direkten Vergleich mit dem RX12713 probiert wurde, und er ist überraschend anders. Eine ziemlich trockene und bittere Nase von getrockneten Früchten und Trauben und wie ein mutierter Alkohol (Pedro Ximenes oder weißer Portwein). Der Mund beginnt mit viel Bitterkeit mit einer grasigen und pfeffrigen Seite und viel jungem Holz. Der Abgang ist lang mit Chili, Holz und Bitterkeit. Im leeren Glas wird dieser Rum viel eleganter und die Aromen gleichen sich aus. Für mich viel weniger gut als sein Bruder aus dem Jahr 2006.
A wonderful drop. A very special flavor profile. Crisp yellow fruit, green cherry plum, white chocolate, Calvados, Agricole, grassy. Very tasty. I like it even better than the 2006.
Erinnert an der Nase ein bisschen an gereiften Tequila.
Tasty drops, nice fruity smell. A little spice and wood thrueout the nose and palate, a little musty and wood with grapes in the Finnish, in last spectrum of the Finnish I feel like a light ammonia presence, I could be mistaking this for the barrels roasting or maybe something's resembling smokiness. I also initially thought I smelled a light whiskynote, could be connected...Overall absolutely worth to have tried when exploring rum from madeira or in a collection of such.