Plantation XAYMACA Special Dry
Die Aromen von Banane und Ananas führen zu einem trockenen, leicht rauchigen Geschmack mit sanftem Funk. Er wird für seinen Wert und seine Vielseitigkeit gelobt, besonders in Mai Tais und Mixgetränken.
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Eckdaten des Rums
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Wie schmeckt dieser Rum?
RumX-Mitglieder schätzen diesen trockenen, erschwinglichen Jamaikaner mit reifer Banane und Ananas in der Nase und einem leicht funkigen, tropischen Geschmack am Gaumen. Viele genießen ihn pur; noch mehr loben seine Rolle in Mai Tais und anderen Cocktails. Einige bemerken, dass er nicht dosiert und leicht zugänglich ist, obwohl der Alkoholgehalt bescheiden und der Funk zurückhaltend ist. Ein Bestseller mit 337 Community-Bewertungen und außergewöhnlichem Käufervertrauen.
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Die Identifizierung ähnlicher Rums basiert auf den Verkostungsnotizen der Community und den Eckdaten des Rums.
Über die Long Pond & Clarendon Destillerie
Die Destillerie Long Pond & Clarendon befindet sich in Jamaica. Rums von Long Pond & Clarendon wurden 597 mal mit einem Durchschnitt von 7.2/10 bewertet.
Von Rum-Liebhabern, für Rum-Liebhaber
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Fantastic rum lovely and dry
'Herr Ober, there's banana in the schnapps' - Grandma's rum pot meets banana split, at least in the nose. Nice and round, a bit funky, but mainly the previous one. Jamaican whose nose doesn't scare anyone. Not as dry as expected, which manifests itself more towards the back in the woodiness. The sweetness at the front is oily and more reminiscent of maple syrup than sugar. The funk comes out in the middle section, combined with a hint of whiskey. The finish is then very Jamaican, dry and has a lot of stickiness. I'm impressed by how pleasing Jamaica can be without giving up its character. Super stuff!
Sehr fruchtig, Kakao & Gewürze. Guter Abgang ohne Burn. Gute Alternative zu Smith & Cross (gleiches Niveau von Esther, aber weniger ABV). In der Nase riecht man das Cognac-Finish, am Gaumen die tropische Fruchtseite & die Gewürze, das Finish ist lang und auf Cognac. Step up im Vergleich zum Appleton estate Signature, funky und komplex.
8,2:On the nose, this rum develops an original funk, a palpable but unusual identity.There's no shortage of it on this very open nose, with peach, apricot, a little prune, mango, melon and concentrated red fruits... These fruits are not past their prime, just sunny, and the profile is not as wild as some other Jamaicans, even if there is a little green olive. Vanilla from the barrel gently spices up the profile, but nothing more. Heady flowers underline the profusion of fruit on this exotic, deeply sympathetic nose. Aeration gives way to more wood, for a little more refinement and seriousness. It's simply accompanied by sweet spices and doesn't prevent the tropical ambience (fruit and flowers) from living at the heart of the rum. We can't speak of complexity, but of a sunny character and a cheerful mood. Time brings a little more maturity, with dried fruit, a golden, spicy film and a more natural woodiness tinged with gray pepper. 8,2:On the palate, it very tasty, round, light. The profile is as fruity as ever, but less explosive. We're on to something more delicate, with fruits in syrup and a rum that's by no means biting. The pastry register kicks in mid-palate, with marzipan, cherry and fluid cream. 8:The finish is pastry-like but elegant, thanks to a little cherry pit. Honey coats the dried fruit and the wood is coated with a layer of encaustic...