TAST'TOE South Pacific Fiji Rum SPD
The "Fiji Rum SPD" was produced in Fiji at the South Pacific distillery. It was selected and bottled by the independent bottler TAST'TOE. It was distilled in 2009 from Molasses and then aged for 12 years 6mo. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 58,4% and the mark is SPD. This is a limited release and there are only 190 bottles. 8 community members rated this rum with an average of 8.3/10. The rum smells like Banana, Honey and Pineapple, and on the palate there is Vanilla, Banana and Lemon peel.
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Über die South Pacific Destillerie
Die Destillerie South Pacific befindet sich in Fiji. Rums von South Pacific wurden 3.184 mal mit einem Durchschnitt von 8.0/10 bewertet.
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Strong and very present at the beginning, as expected from a Fiji. Some almond or a slight bitter note then. Hintenraus unexpectedly sweet with long, quaffable finish. Alcohol could be better integrated.Wins in direct comparison just against the RC Fiji 2009.
A very round and pleasant to drink Fiji! The nose is intensely fruity, sweet and with delicious ester. On the palate it spreads creamy with lots of sweetness and vanilla, then switches to the slightly woody roasty flavor.The finish is medium long and sweet herbal!A nice evening sipper
Sweet and a bit metallic. Bitterness in the finish.
In der Nase ein fruchtiges und fermentiertes Profil mit überwiegend gelber Banane, gefolgt von einer zitrusartigen Ananassaftmischung. Es riecht ziemlich trocken und säuerlich, fast so, als würde man Adstringenz erwarten. Fassnoten, die leicht rauchig enden. Im Mund ein kohärenteres Erlebnis, das mit Backwaren-Noten wie Vanillecreme, Zitronenkuchen und Bananenbrot beginnt. Wieder leicht rauchig mit Kamillentee. Das Bananenbrot und die Kamille bleiben noch eine ganze Weile erhalten und sorgen für einen recht langen süßen Abgang.