Whiskybroker Clarendon Jamaican Rum
The "Jamaican Rum" was produced in Jamaica at the Clarendon distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Whiskybroker. It was distilled in 2007 from Molasses and then aged for 14 years 7mo. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 50%. This is a limited release and there are only 244 bottles. 4 community members rated this rum with an average of 8.0/10. The rum smells like Fruity, Woody and Herbal, and on the palate there is Woody, Herbal and Dry.
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Über die Clarendon Destillerie
Die Destillerie Clarendon befindet sich in Jamaica. Rums von Clarendon wurden 4.801 mal mit einem Durchschnitt von 8.2/10 bewertet.
Zu Clarendon
Clarendon herb basket on the nose with quite a bit woodies and a bouquet of continental fruits. There is also a note which reminds me of chalk. Same notes on the palate. Very much akin to other 2007 Clarendons yet at 50% reduced to an very nice easy sipping experience. It has all notes one would like minus an alcoholic stench which is present in quite some other 07 bottlings. Nice bottling at a good ABV and very nice price point. Speaking about ABV… while the label states „natural cask strength“, I am very certain that this has been reduced at some point. Coming out at 50.0% with other casks being bottled well above 60% would be rather surprising indeed ;)
Dieser Rum wäre sogar etwas für einen Underdog Split geeignet. Für den Preis, der aufgerufen wird mehr als akzeptabel. Schöne Abfüllung die ich sonst wohl nie probiert hätte. Jeder der den Split verpasst hat, ist meines Erachtens selbst schuld. Trotz der vermutlichen "Verdünnung" liefert er sehr gut ab.
Ist mir an der Nase etwas lieber als am Gaumen – denn dort wird er trotz geringem Abv sehr scharfkantig und alkoholisch. An der Nase dominieren Früchte (hauptsächlich gelbe plus Apfel ud. guave), gewürze und Kräuter sowie etwas Holz und eine schöne Süße. Am Gaumen die Kreide oder Kalknote, die man oft bei lower Ester Clarendons findet.