Samaroli Enmore Demerara Dark Rum 1988
The "Demerara Dark Rum" was produced in Guyana at the Enmore distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Samaroli. It was distilled in 1988 from Molasses with a Wooden Continuous Coffey and then aged for 33 years. The rum has an ABV of 50%. This is a limited release and there are only 195 bottles. 7 community members rated this rum with an average of 8.7/10. The rum smells like Cherry, Tropical fruit and Woody, and on the palate there is Milk chocolate, Cherry and Tropical fruit.
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Über die Enmore Destillerie
Die Destillerie Enmore befindet sich in Guyana. Rums von Enmore wurden 4.058 mal mit einem Durchschnitt von 8.8/10 bewertet.
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02-09.04.2022 This was crazy week, where some friends and I rented a nice summerhouse on Rømø. The plan was to go nuts for a whole week with different rums without going overboard. The final agreement came to 6 rums a day and then enjoy nice walks or ferry rides during the day. Day 5 Notes Medium to dark in colour. Nose Wood, roasted, faint chocolate, light caramel, plum, light cherry, faint medicinal. Palate Oily, wood, roasted, light tannins, plum, light cherry, light chocolate, spice, faint caramel. Finish Medium long, wood, faint smoke, light coffee, prunes, light cherry.
Mein erster 1988er Enmore und erst der dritte, daher fehlt mir wahrscheinlich die Orientierung, aber ich finde ihn sehr gut. Die Nase ist kräftig und süß zugleich, während der Mund eine gute Mischung aus roten Früchten und dunkleren Noten von Kaffee und Karamell aufweist, aber ich denke, dass der Geschmack wahrscheinlich etwas reduziert ist. Ich würde meine Bewertung aufgrund des Preises senken, auch wenn ich weiß, dass billige Demerara nicht auf der Straße zu finden sind.
Probierte den Rum Society. Ziemlich gut!
Die Nase ist etwas zurückhaltend, aber das Ensemble bleibt ganz außergewöhnlich...