Ferroni Beenleigh Torna Viagem
The "Torna Viagem" was produced in Australia at the Beenleigh distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Ferroni. It was distilled from Molasses with a Pot Still and then aged for 5 years. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 54,2%. This is a limited release and there are only 95 bottles. 3 community members rated this rum with an average of 8.1/10. The rum smells like Woody, Chocolate and Sweet, and on the palate there is Chocolate, Dark chocolate and Cocoa.
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Über die Beenleigh Destillerie
Die Destillerie Beenleigh befindet sich in Australia. Rums von Beenleigh wurden 2.068 mal mit einem Durchschnitt von 8.0/10 bewertet.
Zu BeenleighVon Rum-Liebhabern, für Rum-Liebhaber
Ich bin Oliver – zusammen mit Jakob, Robert und Lukas haben wir RumX 2018 als kleines Leidenschaftsprojekt in Stuttgart gestartet, damals noch unter dem Namen Rum Tasting Notes.
Was mit einem digitalen Verkostungstagebuch begann, ist heute die weltweit umfassendste Plattform für Rum-Fans: über 24.000 Abfüllungen, 250.000+ unabhängige Reviews und eine aktive Community mit 47.000 Mitgliedern. Wir verbinden die Schwarmintelligenz unserer Community mit einem integrierten Marktplatz – so kannst du direkt aus der App sicher einkaufen und deine Sammlung verwalten.
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This rum from the Beenleigh distillery in Australia is a release coming out of a collaboration between Ferroni and Guillaume de Roany. It has benefited from 3 stages of aging: First 3 years in Bourbon barrels on site in Australia Secondly 14 months additional ageing in Beaumes de Venise Muscat barrels Third and final a ageing in small 50-litre Pedro Ximenez sherry casks during a round trip between France and the Caribbean. After this aging it’s bottled in just 95 bottles. Overall a very tasty, smooth and elegant rum.
Also dieser Beenleigh gefällt mir schon sehr. Die Nase wirkt überwiegend holzig. Schokolade und eine gewisse Süße sind aber auch zu erkennen. Am Gaumen kommt er dann irgendwie dunkel daher (dunkle) Schokolade und Kakao.