Blackadder Port Mourant US Import 2008
The "US Import" was produced in Guyana at the Port Mourant distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Blackadder. It was distilled in 2008 from Molasses and then aged for 10 years. The rum has an ABV of 56%. This is a limited release and there are only 253 bottles. 3 community members rated this rum with an average of 8.5/10. The rum smells like Spicy, Fruity and Roasted, and on the palate there is Spicy, Licorice and Elegant.
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Über die Port Mourant Destillerie
Die Destillerie Port Mourant befindet sich in Guyana. Rums von Port Mourant wurden 2.136 mal mit einem Durchschnitt von 8.5/10 bewertet.
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Second Blackadder for today, again these fine coal sediments. Very nice.Fine and fresh nose with a slight spiciness and honey sweetness. Right at the start slightly toasty and charred, but at the same time fruity with apple, some pear and lime. And again the nice honey note. Also seems green with some sesame and green tea. Woody and caramelly at the back. Nice nose.Palate: elegant and light at first, even seems almost a bit thin. Spicy attack, toasty and salty. Licorice comes to mind first, but then also something artificial, burnt plastic. Metallic it is too. Now it becomes almost bacony with umami yet sweet, syrupy. Yeast, grain and saffron at the back. Exciting flavor curve.Nice and challenging rum. I really like it.
In der Nase findet man schönen Klebstoff, der manchen nicht gefallen mag, den ich aber liebe! Aber nicht nur das, natürlich gibt es auch Holz, tropische Früchte und Gewürze. Die Nase ist für einen PM eher konventionell, aber sie ist für meinen Geschmack perfekt, ich vertiefe mich ständig mit Freude in sie. Im Mund ist es intensiv und genial. Viel komplexer als die Nase. Wir haben Lakritze, Lösungsmittel, Holz, rote Früchte, Zitrusfrüchte, Mandeln, Vanille ... Der Abgang ist lang und schön auf jodhaltigem Holz. Das Fazit ist einfach, es ist ein ausdrucksstarker-top Rum.