Lemon Hart & Son Rhum Demerara Rum 151 Proof
The "Rhum Demerara Rum 151 Proof" was produced in Guyana. It was selected and bottled by the independent bottler Lemon Hart & Son. It was distilled from Molasses. The rum has an ABV of 75,5%. 5 community members rated this rum with an average of 7.2/10. The rum smells like Dried fruit, Vanilla and Allspice, and on the palate there is Dirty, Roasted and Burnt.
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Eckdaten des Rums
Land
Abfüller
RumX ID
RX10699
ABV
75,5%
Hergestellt aus
Molasses
Flaschengröße
70cl
Preisspanne
<100€
Art der Spirituose
Rum
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Ø Marktwert
87€
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"Liquid demerara DNA, especially for mixing old Tiki recipes certainly a bank. On the nose for 75.5% surprisingly mild, taste but then somewhat alcoholic but not burning or particularly unpleasant. Very intense after dark, spicy molasses in pure form! Personally, it is just a bit too burnt, smoky and bitter. But in drinks as I said just the right profile that call for an authentic overproof demerara rum. Especially in corn'n'oil he makes himself fantastic. You can hardly get more spice in a drink with one ingredient."
"Difficult to get past the alcohol, but mostly caramel and brown sugar notes. On the palate it’s actually better then I expected: dark sweet molasses and heat from the alcohol. Glad I found a bottle to use for mixing and tiki drinks (a lot of recipes call for it), but had to try it neat first."
"Es war ziemlich mühsam, sie in die Finger zu bekommen. Die Nase besteht überwiegend aus getrockneten und bitteren Noten. Dunkler Demerara-Zucker, gefolgt von Orangenschalen, Backgewürzmischung und einer Prise Piment. Einige filigrane Tannine und nussiges Malz. Er ist nicht sehr holzig und riecht überhaupt nicht scharf. Am Gaumen Kokosnuss und weitere Trockenfrüchte. Sehr vordergründig mit verbrannten und gerösteten Noten: geschwärzter Zucker, Holzkohle und Malz. Er ist sehr trocken und bitter, was ihn fast schmutzig macht. Abgang mit verbranntem Zucker und Röstnoten. Er eignet sich nicht wirklich zum Trinken, da es ihm an echter Komplexität und Alkoholintegration mangelt, aber er lässt sich natürlich hervorragend in der Mixologie einsetzen."
"Der "heilige Gral" für Tiki Drinks."