TCRL Enmore Guyana KFM
The "Guyana KFM" was produced in Guyana at the Enmore distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Transcontinental Rum Line. It was distilled in 2002 from Molasses with a Wooden Continuous Coffey and then aged for 18 years 1mo. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 65,10% and the mark is KFM. This is a limited release and there are only 250 bottles. 12 community members rated this rum with an average of 8.1/10. The rum smells like Fresh, Woody and Apple, and on the palate there is Woody, Alcoholic and Baked apple.
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Eckdaten des Rums
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Die Identifizierung ähnlicher Rums basiert auf den Verkostungsnotizen der Community und den Eckdaten des Rums.
Über die Enmore Destillerie
Die Destillerie Enmore befindet sich in Guyana. Rums von Enmore wurden 3.986 mal mit einem Durchschnitt von 8.8/10 bewertet.
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Dies war eine weitere Probe, die ich zur Party mitgenommen habe, und sie war auch ziemlich gut. Ich würde sagen, dass der Preis die Qualität ziemlich gut widerspiegelt. Dieser Rum muss eine Weile ruhen, sonst beißt der ABV sowohl in der Nase als auch am Gaumen. Die Nase ist frisch und hat leichte Noten von geräuchertem Holz, Apfel und Anis. Wenn man ihn nicht ruhen lässt, wird der ABV beißen. Der Gaumen ist gut ausbalanciert zwischen rauchigem Holz und Früchten mit Gewürzen und medizinischen Noten im Hintergrund. Auch hier wird der ABV beißen, wenn Sie ihn nicht ruhen lassen. Der Abgang ist lang, frisch und rund mit leichten Holz- und Fruchtnoten.
Nose is much more dominated by salt and alcohol vs the two other young-ish KFM I have for comparission (TBRC 2002 and The Duchess 2003). Alcohol is not integrated very well, while it isn’t overly complex after all.
On the nose still very pleasantly fresh and much dried fruit...on the palate after initially with wood and barrel impact, first prevails the alcohol! This is not very well integrated and for me he dominates too much! Once it has dissipated...appear delicate subtle notes of spices and fruits...the finish is so medium length, dry and slightly woody bitter
The highlight of the rum is the beautiful, very harmonious salty Guyana nose with continental fruit basket of ripe stone fruit (apples and pears), in the mouth it tips a bit into the woody bitterness, the fruit becomes even riper (baked apple and dried apricot). Unfortunately, the alcohol is quite sharp - even when you factor in the ABV. A surprising herbaceous freshness comes around the corner again in the finish.